<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1626966510916539&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Kort og godt

Kort og godt

Publisert 3 februar 2017 av TicketCo

Kortbetaling har lenge vært en hodepine for norske arrangører. Nå har et norsk billettselskap og et svensk kortbetalingsselskap funnet løsningen.

Som studentdrevet klubb med frivillige i absolutt alle ledd er legendariske Hulen i Bergen helt avhengig av brukervennlige løsninger for billett- og barsalg. Dette har de funnet i iZettle.

Hulen benytter billettleverandøren TicketCo, hvor betalingsløsningene til iZettle er sømløst integrert. Denne kombinasjonen har revolusjonert hverdagen for en rekke arrangører, og løst det som har vært et problem i mange år: Billettsalget i døren.

Studentene på Hulen var blant de første som knyttet TicketCo-kontoen sin opp mot betalingsløsningene til iZettle. De stoppet imidlertid ikke der. For mens de fleste arrangørene begrenser seg til å bruke iZettle til dørsalg, har Hulen tatt skrittet fullt ut og innført iZettle-terminaler også i baren. Slik eliminerer de behovet for kasseapparat, samtidig som de kjører barsalget på et system som alle de frivillige bartenderne behersker.

Leder Sigrid Århus ved Hulen forklarer hvorfor de har tatt iZettle-skrittet fullt ut.

- På Hulen har vi brukt TicketCo siden 2013, og vi var veldig fornøyd med løsningen. Det er enkelt for oss som arrangører å følge med på kommende, så vel som tidligere arrangementer. Vi får også mange positive tilbakemeldinger fra gjestene våre. Fordi vi var fornøyd med denne løsningen gikk vi høsten 2014 enda lengre, og bestemte oss for å bruke det i kombinasjon med iZettle som betalingsterminal. Dette er en løsning som fungerer godt til vårt bruk. Vi opplever at det er brukervennlig og intuitivt, og enkelt å sette seg inn i både for de frivillige og gjestene våre.

I løpet av en vanlig uke på Hulen er det gjerne opptil tjue forskjellige frivillige som betjener kassene og tappetårnene, mens andre frivillige har den utakknemlige jobben å gjøre etterarbeidet med regnskapsføring, varelager og rapportering. Hulen trengte et barsystem som var nærmest idiotsikkert, og i iZettle fant de altså løsningen. At det samme systemet brukes i døren, og at løsningen er sømløst integrert med TicketCo, gjør at arrangøren kun minutter etter at en konsert er over kan kjøre ut samlede rapporter for forsalg, dørsalg og barsalg.

- I tillegg til å være lett å betjene når det er i bruk, gjør iZettle også etterarbeidet enkelt når det kommer til rapporter og regnskapsføring, sier Århus.

Skreller bort alle hindre

Det svenske mobilbetalingsselskapet iZettle har tatt markedet med storm siden lanseringen i 2011, og er i dag etablert i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Storbritannia, Tyskland, Nederland, Spania, Mexico og Brasil. Selskapet var det første som utviklet en chipkortleser og en app for smarttelefonbasert mobil handel som oppfyller internasjonale sikkerhetskrav.

Vice President for Strategic Partnership, Jens Münch i iZettle, forteller at visjonen deres er å skrelle bort alle hindrene som står i veien for rimelig og brukervennlig kortbetaling.

- Den tiden er forbi, da man trengte å gå i banken og signere langvarige og bindende kontrakter med høye månedlige kostnader, for å få muligheten til kortbetaling. Alle arrangørene som bruker TicketCo har automatisk tilgang også til iZettle, og vil få gratis betalingsterminaler dersom de vil tilrettelegge for kortbetaling. De to systemene er sømløst integrert med hverandre, og det kreves tilnærmet null teknisk innsikt eller arbeid for å sette det opp, sier han.

Münch tror samarbeidet mellom iZettle og TicketCo  vil være en berikelse for norske arrangører.

- iZettles integrasjon med TicketCo gjør det mulig for arrangører som Hulen å bruke tiden på å skape store konsertopplevelser, i stedet for å gruble på hvordan man skal klare å ta betalt, avslutter han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev, slik at du kan ta helg med trygg forvisning om at du er helt oppdatert på innholdet vi publiserer. Bli med, du også!