<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1626966510916539&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Det nærmeste vi kommer drømmeaksjonærer

Fulltegnet emisjon i TicketCo

Publisert 25 mai 2017 av TicketCo

- Nå er vi klare for Storbritannia, sier en strålende fornøyd TicketCo-gründer Carl-Erik Michalsen Moberg etter at selskapet har hentet inn 13 millioner i ny aksjekapital. Over sommerferien flytter han til London for å lede den internasjonale lanseringen av TicketCo, som skjer i tett samarbeid med iZettle.

Før aksjeutvidelsen ble TicketCo priset til 40 millioner, og dermed har det som startet som en enkel selvbetjent billettløsning i 2013 nå vokst til reelle verdier både for gründerne og aksjonærene som har kommet til senere.

Drømmeaksjonærer

Blant de nye aksjonærene i TicketCo finner vi investorkollektivet Tripod i Bergen og kaffekongen Herman Friele.

- Dette er det nærmeste vi kommer drømmeaksjonærer, sier Michalsen Moberg (avbildet, venstre), som i et stort intervju med Dagens Næringsliv forteller at TicketCo nå skal ansette flere for å håndtere den internasjonale veksten.

- Samtidig vil vi satse knallhardt i hjemmemarkedet fremover, sier han.

Gleder seg til utenlandslanseringen

Siden lanseringen i 2013 har TicketCo opplevd en eksplosiv vekst i et marked preget av gammel og lite brukervennlig teknologi. Selvbetjeningsprinsippet har hele tiden ligget i bunn, og dette gjør TicketCo ekstremt skalerbart sammenlignet med konkurrentene.

- Det er nettopp denne skalerbarheten som gjør selskapet interessant for oss, sier den ferske TicketCo-investoren Henrik Lie-Nielsen i Tripod. Han legger til at TicketCo også har dokumentert både vekst og inntjening.

- Slik vi ser det er billettmarkedet modent for en disruptiv aktør som TicketCo, og vi gleder oss til at selskapet nå skal rulle ut i Storbritannia med et produkt vi vet virker, sier han.

Folk på innsiden

Han forteller at Tripod har hatt TicketCo i kikkerten lenge, og at de gjennom Helge Hannisdal og Jan Åge Skaathun har hatt folk på innsiden i flere år.

- Nå var der en åpning for at flere av oss kunne gå inn, og det gjorde vi uten å nøle, avslutter han.

Morselskapet

Om du har kjøpt en billett hos en norsk TicketCo-arrangør, er det selskapet TicketCo Norge AS som har utstedt denne.

Når selskapet nå snart er i gang i Storbritannia vil det være søsterselskapet TicketCo UK Ltd som utsteder billettene.

Bak begge disse selskapene finner vi morselskapet TicketCo AS, og det er her emisjonen på 13 millioner nå er foretatt.

Konsernstrukturen

TicketCo-gründer og daglig leder Kåre Bottolfsen (avbildet, høyre) forklarer strukturen i TicketCo-systemet slik:

- Morselskapet TicketCo AS utvikler programvaren TicketCo og har såkalt Intellectual Property Rights på denne. Selskapets operasjonelle aktiviteter skjer gjennom datterselskaper i ulike markeder, og det er morselskapet som finansierer døtrene.

- I Storbritannia vil det derfor være et 100 prosent TicketCo-eiet datterselskap som skal ut i markedet, forklarer han.

De største fortsatt størst

De tre største aksjonærene i TicketCo før emisjonen var gründerne Kåre Bottolfsen, Carl-Erik Michalsen Moberg og Hogne Sandanger gjennom sine respektive holdingselskaper. Disse er fortsatt størst, selv om eierandelene deres nå har krympet for å gjøre plass til ny kapital.

Andre store aksjonærer var mediekonsernet Amedia og IT-selskapet Innocode, Itslearning-gründerne Jan Åge Skaathun og Helge Hannisdal gjennom sine holdingselskaper samt sponsoreksperten Jacob Lund gjennom Sponsorconsult AS.

Tripod Capital Collective

Siden de gikk inn på eiersiden i TicketCo har Skaathun og Hannisdal blitt del av investorkollektivet Tripod Capital Collective i Bergen, og i emisjonen som nå er gjennomført har de fått med seg flere av investorkollegaene sine derfra.

Tripod-tilknyttede Henrik Lie-Nielsen, Aetos Invest AS og FFV AS har tegnet seg for betydelige eierposter, samtidig som både Skaathun og Hannisdal har økt engasjementet sitt i selskapet.

Herman Friele

Andre nye store aksjonærer i TicketCo er Plataa Venture AS, Santos AS og Herman Friele.

Til sammen ble det tegnet 55.319 nye aksjer til en verdi av 235 kroner per aksje, som i sum gir 12.999.965 kroner.

Medberegnet de 170.190 gamle aksjene er totalen i dag 225.509 aksjer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev, slik at du kan ta helg med trygg forvisning om at du er helt oppdatert på innholdet vi publiserer. Bli med, du også!