<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=1626966510916539&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Enklere enn VIPPS

CashFree bonger eliminerte ølkøene

Publisert 25 august 2017 av TicketCo

- Vi har sett oss lei på køer, og nå har vi funnet en medisin mot denne festbremsen. CashFree bonger gjør det enklere å kjøpe mat og drikke på festivalene, sier CSO og gründer Carl-Erik Michalsen Moberg i TicketCo.

Det var i fjor sommer de første skrittene mot CashFree bonger ble tatt, da TicketCo testet ut det som den gang ble kalt TicketCoupons under Midnattsrocken i Lakselv.

Det digitale bongesalget ble en stor suksess, og der og da ble det besluttet å ha en permanent løsning klar til festivalsesongen 2017.

LES OGSÅ: Produktutvikling i midnattssol

Vil revolusjonere mat- og drikkesalget

Nå er en ny festivalsommer på hell, og i år har TicketCo gitt CashFree en skikkelig test. Først ble konseptet testet ut på Midnattsrocken, som i fjor. Deretter var det Tysnesfest  som fikk gleden av å kjøre billettsalget, food and beverage, festivalcampen og alt det andre salget sitt via TicketCo, med CashFree som en viktig del av pakken.

Begge plassene gikk CashFree-salget over all forventning, med svært målbare resultater. Økt salg. Mindre køer. Storfornøyde frivillige.

Et komplett arrangørverktøy

- CashFree er et viktig skritt på veien mot det komplette arrangørverktøyet, sier Carl-Erik Michalsen Moberg.

Han forteller at det er lenge siden TicketCo betraktet seg selv som kun en billettleverandør.

- Vi startet opp som et enkel selvbetjent billettsystem, men har vokst videre derfra til å bli det eneste arrangørverktøyet på markedet som kan levere alle typer salg en arrangør trenger til et stort eller lite arrangement. Det å kunne samle alle transaksjonene i ett system representerer en voldsom arbeidsbesparelse for arrangørene. Når brukervennligheten for publikum og de frivillige i tillegg øker sammenlignet med hva de er vant til er effekten for arrangøren enorm, sier han.

LES OGSÅ: Felles QR-kode gjør livet enklere

Raskere og mer effektivt

Michalsen Moberg har vært på flere festivaler enn de fleste av oss, og én ting har gått igjen overalt. Køer.

- At det oppstår kø når tusenvis av publikummere skal inn på et festivalområde i løpet av kort tid er nok uunngåelig, men når de først er kommet inn bør det være mulig å eliminere køene kraftig. Nøkkelen til dette er mobilen, sier han.

- Det er meningsløst å stå i kø for å kjøpe bonger eller fylle penger på et cashless-kort når den samme operasjonen kan gjøres raskt, effektivt og fullstendig køfritt på mobilen, legger han til.

LES OGSÅ: Slik virker det

Vil utrydde festivalkøen

Til neste sommer regner TicketCo-gründeren med at flere festivaler vil ta nyvinningen CashFree i bruk.

- Vi vet at mange arrangører har fulgt med på pilot-festivalene våre i år. Derfor var det ekstra kjekt å observere hvordan CashFree gjorde festivalopplevelsen bedre for både publikum og frivillige, sier han.

Samtidig ble det avdekket noen mindre barnesykdommer som utvikler-teamet i TicketCo nå er i ferd med å eliminere.

- I år testet vi CashFree. Neste år sitter vi med et gjennomtestet produkt som kan håndtere alle transaksjonene på en hvilken som helst festival. Under Tysnesfest håndterte vi mer enn 100.000 transaksjoner i år. Vi er skalert for det mangedoble, sier Michalsen Moberg.

Payments made easy

Med CashFree bonger har TicketCo fått enda et skritts forsprang på konkurrentene sine.

- Vi har allerede eliminert brukernavn, passord, bank-ID og alt det andre maset publikum er vant til å streve med når de skal bestille billettene sine. Nå var tiden inne til å gjøre noe drastisk med selve festivalopplevelsen. Du drar ikke på festival for å stå i bonge-kø. Du drar dit for å høre musikk, ha det gøy og være sammen med vennene dine, sier Michalsen Moberg.

Han forteller at CashFree bonger løser nettopp dette dilemmaet.

LES OGSÅ: Rastarkalvspelet gikk for iZettle

Enklere enn VIPPS

- For å kunne handle første gang må publikum opprette en bruker på ticketco.no. Det gjør de ved noen svært enkle kommandoer på mobilen. Deretter er det superenkelt både å kjøpe bonger, bruke bonger og fylle på nye bonger, sier TicketCo-gründeren.

Han stopper ikke der.

- Jeg vil gå så langt som å påstå at det er enklere enn VIPPS, slår han dristig fast.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev, slik at du kan ta helg med trygg forvisning om at du er helt oppdatert på innholdet vi publiserer. Bli med, du også!